Beduidend minder fietsdiefstallen aan het station van Liedekerke sinds invoering van mobiele G4S-patrouilles

Beduidend minder fietsdiefstallen aan het station van Liedekerke sinds invoering van mobiele G4S-patrouilles

Aantal aangiften van fietsdiefstallen daalde met meer dan 60%

Sinds 1 juli van vorig jaar komt er meermaals per dag een mobiele patrouille van G4S langs aan het station van Liedekerke. Uit cijfers van de politiezone TARL blijkt dat het aantal aangiften van fietsdiefstallen gepleegd aan het station significant gedaald is. Tijdens de 12 maanden voorafgaand aan de invoering van de mobiele G4S-patrouilles werden nog 69 aangiften gedaan. Tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017 werden slechts 26 fietsdiefstallen aangeven, dit is een daling van ca. 62 procent. De gemeente Liedekerke heeft daarom beslist om het contract met betrekking tot de mobiele G4S-patrouilles te verlengen.

“Ondanks het feit dat sommige fietsdiefstallen door de eigenaars niet meer worden aangegeven omdat zij bijvoorbeeld fietsen van beperkte waarde aan het station stallen, stellen we toch een duidelijk positieve trend vast sedert de invoering van de mobiele G4S-patrouilles. In vergelijking met de twaalf maanden voorafgaand aan de patrouilleacties door G4S is het aantal aangiften in de periode van juli 2016 tot en met juni 2017 significant gedaald”, aldus Luc Wynant, burgemeester van Liedekerke.

G4S Belgium stuurt op willekeurige momenten - zowel in de voor- als namiddag – een mobiele patrouille naar het station van Liedekerke om er preventief toezicht te houden. “Dit is een mooi voorbeeld van de toegevoegde waarde die een bewakingsonderneming als de onze kan bieden aan openbare besturen en politiediensten”, zegt Jean-Paul Van Avermaet, Managing Director van G4S Belgium. “Op die manier kunnen we samen de criminaliteit terugdringen en de politie in staat stellen om de beschikbare politiemanschappen elders in te zetten.”

 

Over G4S Belgium
Als wereldspeler in maatschappelijke dienstverlening, is G4S gespecialiseerd in het outsourcen van bedrijfsprocessen in sectoren waar de beveiligings- en veiligheidsrisico's beschouwd worden als strategische bedreigingen. De rode draad binnen de activiteiten van G4S is het bieden van bescherming van personen, goederen en maatschappij. G4S is actief in zo’n 100 landen en stelt wereldwijd meer dan 585.000 mensen tewerk. G4S Belgium is marktleider in België en telt meer dan 6.000 medewerkers.

Contacteer ons
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Over G4S Belgium

G4S is de wereldleider in ge├»ntegreerde beveiliging, gespecialiseerd in securitydiensten en aanverwante services op zes continenten. De groep is actief in ongeveer 90 landen en is de grootste werkgever genoteerd op de London Stock Exchange, met meer dan 570.000 medewerkers, en met een secundaire notering in Kopenhagen. G4S is marktleider in Belgi├ź en stelt er meer dan 6000 mensen tewerk.

Bericht aan de redactie: fotomateriaal is beschikbaar via http://g4s.force3.be/media. Voor videobeelden, gelieve te bellen naar 0498 522 322.

G4S Belgium
Koning Boudewijnlaan 30
B-1800 Vilvoorde