G4S Belgium als eerste door de Belgische overheid erkend als beveiligingsorganisatie voor haveninrichtingen

G4S Belgium als eerste door de Belgische overheid erkend als beveiligingsorganisatie voor haveninrichtingen

G4S Belgium heeft van de Nationale Autoriteit voor Maritieme Beveiliging van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Transport als eerste onder het nieuwe erkenningsysteem de officiële accreditatie ontvangen als RSO (Recognised Security Organisation) of Erkende Beveiligingsorganisatie. Dit betekent dat G4S Belgium voortaan, conform de geldende beveiligingsnormen van de International Ships and Ports Facilities Security (ISPS) code, veiligheidsbeoordelingen mag uitvoeren voor havenfaciliteiten in België. Het gaat met name over haveninrichtingen in Antwerpen, Gent, Zeebrugge, Oostende, Brussel, Genk, Luik, de Waterwegen en het Zeekanaal.

De accreditering door de Nationale Autoriteit voor Maritieme Beveiliging is een belangrijke mijlpaal voor G4S Belgium. Voortaan mag G4S Belgium in naam van de Belgische overheid veiligheidsbeoordelingen voor haveninrichtingen (Port Facility Security Assessments) uitvoeren. Door G4S Belgium als RSO te erkennen, onderschrijft de Nationale Autoriteit voor Maritieme Beveiliging de neutraliteit, expertise en vaardigheden van G4S in high security en kritische omgevingen van havens.

De veiligheidsbeoordelingen voor haveninrichtingen zijn een essentieel en integraal onderdeel van het proces van ontwikkeling en bijwerking van de havenveiligheidsplannen, die de basis vormen voor de implementatie van de ISPS-regels inzake havenveiligheid wereldwijd.

De Port Facility Security Assessments zijn verplicht in geval van

  • een nieuw havenveiligheidsplan
  • een update van een bestaand havenveiligheidsplan, na een veiligheidsincident of naar aanleiding van een gewijzigde dreiging
  • een vernieuwing om de vijf jaar van het havenveiligheidsplan
  • een risicowijziging, verandering van eigenaar, of een wijziging in het operationele beheer van de havenfaciliteit.

G4S beveiligt meer dan 100 ISPS-gecertificeerde terminals in Europa en meer dan 200 haveninrichtingen wereldwijd. Het bedrijf werd reeds als RSO erkend in o.a. de Baltische Staten en Griekenland. G4S is in België al meer dan 30 jaar actief op het vlak van havenveiligheid. Dankzij deze uitgebreide ervaring en expertise inzake bewaking en beveiliging in de havens van Zeebrugge, Antwerpen en Brussel heeft G4S Belgium een zeer goed inzicht in de havensector en de sterk gereguleerde maritieme omgevingen.

 

Over G4S Belgium
Als wereldspeler in maatschappelijke dienstverlening, is G4S gespecialiseerd in het outsourcen van bedrijfsprocessen in sectoren waar de beveiligings- en veiligheidsrisico's beschouwd worden als strategische bedreigingen. De rode draad binnen de activiteiten van G4S is het bieden van bescherming van personen, goederen en maatschappij. G4S is actief in meer dan 100 landen en stelt wereldwijd meer dan 611.000 mensen tewerk. G4S Belgium is marktleider in België en telt meer dan 6000 medewerkers.

Contacteer ons
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over G4S Belgium

G4S is de wereldleider in geïntegreerde beveiliging, gespecialiseerd in securitydiensten en aanverwante services op zes continenten. De groep is actief in ongeveer 90 landen en is de grootste werkgever genoteerd op de London Stock Exchange, met meer dan 570.000 medewerkers, en met een secundaire notering in Kopenhagen. G4S is marktleider in België en stelt er meer dan 6000 mensen tewerk.

Bericht aan de redactie: fotomateriaal is beschikbaar via http://g4s.force3.be/media. Voor videobeelden, gelieve te bellen naar 0498 522 322.

G4S Belgium
Koning Boudewijnlaan 30
B-1800 Vilvoorde