G4S Belgium wil dit jaar 500 vrouwen aanwerven

8 MAART: INTERNATIONALE VROUWENDAG

G4S Belgium, marktleider in België inzake private bewakingsdiensten, wierf vorig jaar 1610 medewerkers aan. Daarvan waren 24,9 % vrouwen. Bij de business unit Aviation, die zorgt voor de beveiliging op de luchthavens, bedroeg het aandeel dames meer dan 40 procent. Het bedrijf plant dit jaar zo’n 1000 medewerkers aan te werven. “We streven naar een 50-50 verhouding man-vrouw inzake aanwervingen. Deze doelstelling blijkt echter zeer ambitieus. We stellen immers vast dat vrouwen spontaan nog niet gemakkelijk solliciteren voor een job in de beveiliging. Om meer dames aan te trekken tonen we in onze rekruteringscampagnes dan ook uitdrukkelijk vrouwen in de functie van bewakingsagent. We hebben zelfs een specifieke website om de job van bewakingsagent voor dames in de kijker te zetten (ladies.g4s.be).  Bewakingsagent wordt immers nog te vaak gezien als een mannenjob.  Naar aanleiding van de internationale vrouwendag op 8 maart, doen we dan ook een warme oproep aan de dames om te solliciteren bij G4S” , zegt Stéphane Gilles, HR-directeur bij G4S Belgium.

Door de stijgende vraag naar het uitvoeren van toegangscontroles is G4S Belgium op zoek naar heel wat bijkomende medewerkers. De fouillering en de controle van bezoekers is een belangrijk aspect van de job. En dus wil G4S meer vrouwen aanwerven, want het is namelijk bij wet verplicht dat een vrouw uitsluitend door een vrouw mag gefouilleerd worden en mannen enkel door een man.

De business unit Aviation van G4S telt ruim 1.000 medewerkers, die werkzaam zijn op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. Zij staan in voor de screening van passagiers en bagage, garanderen de veiligheid op en rondom de luchthaven en voeren toegangscontroles uit bij personeel, bezoekers en leveranciers. Voor Brussels Airport zoekt G4S nog meer dan 100 bewakingsagenten. De ideale kandidaat is sociaal, mondig en behulpzaam. Een hulpvaardige houding en een hoog EQ zijn heel belangrijk.

Naast de klassieke bewakingsdiensten vertrouwen heel wat bedrijven op G4S voor o.a. het onthaal van hun bezoekers, het alarmbeheer, de verwerking en het transport van geld. Jobs waarvoor uiteraard ook dames in aanmerking komen. Ook functies als technicus, alarmoperator en brand- en veiligheidswacht behoren tot de mogelijkheden.

Over G4S Belgium
Als wereldspeler in maatschappelijke dienstverlening, is G4S gespecialiseerd in het outsourcen van bedrijfsprocessen in sectoren waar de beveiligings- en veiligheidsrisico's beschouwd worden als strategische bedreigingen. De rode draad binnen de activiteiten van G4S is het bieden van bescherming van personen, goederen en maatschappij. G4S is actief in meer dan 100 landen en stelt wereldwijd meer dan 611.000 mensen tewerk. G4S Belgium is marktleider in België en telt ruim 6000 medewerkers.

Contacteer ons
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over G4S Belgium

G4S is de wereldleider in ge├»ntegreerde beveiliging, gespecialiseerd in securitydiensten en aanverwante services op zes continenten. De groep is actief in ongeveer 90 landen en is de grootste werkgever genoteerd op de London Stock Exchange, met meer dan 570.000 medewerkers, en met een secundaire notering in Kopenhagen. G4S is marktleider in Belgi├ź en stelt er meer dan 6000 mensen tewerk.

Bericht aan de redactie: fotomateriaal is beschikbaar via http://g4s.force3.be/media. Voor videobeelden, gelieve te bellen naar 0498 522 322.

G4S Belgium
Koning Boudewijnlaan 30
B-1800 Vilvoorde