G4S Fire & Safety zet drones in bij veiligheidsinspecties van windturbines, opslagtanks en andere hoge constructies

G4S Fire & Safety zet drones in bij veiligheidsinspecties van windturbines, opslagtanks en andere hoge constructies

Bij de inspectie van hoge constructies zoals windturbines, hoogspanningslijnen en hoge gebouwen worden steeds vaker drones ingezet. Het gebruik van onbemande vliegtuigen vermijdt niet alleen onnodige risico’s maar ook heel wat kosten. De drones die G4S Fire & Safety (België & Nederland) inzet, zijn uitgerust met HD-camera's of zelfs infraroodcamera's. Hiermee kunnen aan de top van een windturbine of een fakkeltoren van een petrochemisch bedrijf haarscherpe beelden gemaakt worden, die de drone-piloot en de klant veilig vanop de grond kunnen bekijken. 

Vroeger werden de inspecties uitgevoerd door medewerkers die de hoge constructies moesten beklimmen. In sommige gevallen werden zelfs helicopters ingezet.

Drones worden o.a. gebruikt om olie-opslagtanks na te kijken. Naast de grote omvang kan ook de soms risicovolle inhoud van tanks de inspectiewerken bemoeilijken. Drones helpen om een goed beeld te krijgen van de staat van een opslagtank. Vanop een veilige afstand brengen hogeresolutie- en infraroodcamera’s mogelijke bijzonderheden en afwijkingen in kaart, zowel vanop het dak als langs de wanden en de tankput. Met een zogenaamde sniffer-drone kunnen zelfs eventuele lekkages opgespoord worden. 

Een drone laat een kleine milieu-afdruk na. De impact op de omgeving en de geluidshinder zijn gering. Dat is een groot verschil met complexe oplossingen zoals een helikopter. 

G4S Fire & Safety (België & Nederland) werkt in het kader van drone-inspecties nauw samen met de specialisten van Dutch Drone Company, die een jarenlange ervaring hebben opgebouwd op het vlak van onbemande vluchten. Tegelijk maakt G4S Belgium ook gebruik van de nieuwste technieken op vlak van camera’s, livestreams en dataverwerking.  

OMTRENT G4S FIRE & SAFETY (België & Nederland)  
G4S Fire & Safety is al meer dan twintig jaar een betrouwbare veiligheidspartner voor o.a. bedrijven in de industrie, (petro)chemie, bouwsector en recreatie. Naast het leveren van veiligheidspersoneel en -materiaal om allerlei risicovolle taken veilig uit te voeren, zorgt G4S Fire & Safety ook voor complete veiligheidsoplossingen. Hierbij zet G4S Fire & Safety geavanceerde technologieën en gedreven mensen in.

Contacteer ons
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Yves Panneels Force3
Bart Verbeeck Sales Director G4S Belgium
Yves Panneels Force3
Over G4S Belgium

G4S is de wereldleider in geïntegreerde beveiliging, gespecialiseerd in securitydiensten en aanverwante services op zes continenten. De groep is actief in ongeveer 90 landen en is de grootste werkgever genoteerd op de London Stock Exchange, met meer dan 570.000 medewerkers, en met een secundaire notering in Kopenhagen. G4S is marktleider in België en stelt er meer dan 6000 mensen tewerk.

Bericht aan de redactie: fotomateriaal is beschikbaar via http://g4s.force3.be/media. Voor videobeelden, gelieve te bellen naar 0498 522 322.

G4S Belgium
Koning Boudewijnlaan 30
B-1800 Vilvoorde