G4S sleept ‘Suppliers Safety Award 2016’ in de wacht met innovatieve reddingstakel voor besloten ruimtes

De Avril Groep kende vandaag de Supplier Safety Award 2016 toe aan G4S Safety Systems. Deze afdeling van G4S Belgium bedacht op vraag van Oleon, dat gevestigd is in Ertvelde en deel uitmaakt van de Avril Groep, een efficiënte oplossing om een werknemer die zich in een besloten ruimte bevindt, te kunnen redden. Dankzij de speciaal ontworpen reddingstakel en bijhorende ‘rescue slide’ kan voortaan in geval van nood kostbare tijd gewonnen worden. Met deze award wil de Avril Groep leveranciers in de bloemetjes zetten wiens inspanningen op een belangrijke manier bijdragen tot de veiligheid van de werknemers in de fabriek.

Hoewel er bij Oleon al meer dan 15 jaar strikte procedures worden gehanteerd in verband met de toegang tot besloten ruimtes, was er tot twee jaar geleden nog geen adequaat reddingsmateriaal aanwezig om iemand uit een besloten ruimte te bevrijden. Toen de vraag gesteld werd of G4S Safety Systems kon helpen bij het zoeken naar een oplossing, werd hier graag op ingegaan.

Oleon bezorgde aan G4S alle technische details van de ingang aan de bovenkant en zijkant van de splitting-torens. G4S ontwikkelde vervolgens voor elk van de torens een specifieke oplossing. Een daarvan is het aanbrengen van een klem met een takelapparaat en een ‘rescue slide’. Met dit materiaal kan iemand in de toren veilig naar beneden gelaten worden en kan een werknemer ook opnieuw veilig naar boven getakeld worden.

Naast de ontwikkeling van het materiaal zorgde G4S ook voor de aangepaste opleiding van de Oleon-medewerkers hoe ze de klem en de geautomatiseerde reddingslijn moeten installeren en gebruiken.

“Wanneer een werknemer in een hoge destillatiekolom of splitting-toren onwel is geworden of gevaar loopt door een brand, is een snelle en efficiënte evacuatie van het allergrootste belang. Zonder aangepast materiaal kan de betrokkene bijna onmogelijk gered worden. In het verleden moest gewacht worden op de brandweer. Hierdoor kon kostbare tijd verloren gaan”, aldus Martine Daenen, Director Secure Consultancy & Safety Solutions van G4S België en Nederland. “Vandaag kan dankzij de speciaal ontworpen reddingstakel, de ‘rescue slide’ en een aangepaste opleiding van het veiligheidspersoneel veel sneller gereageerd worden en zelfs al met de reddingsoperatie gestart worden nog voor de aankomst van de brandweer. Dit kan in sommige gevallen het verschil maken tussen leven en dood.”

De Avril Suppliers Safety Award 2016 werd uitgereikt tijdens een plechtigheid, die plaatsvond op 11 oktober 2016 in Saint-Denis (Frankrijk).

Over G4S Safety Systems

G4S Safety Systems is een onderdeel van G4S. Als wereldspeler in maatschappelijke dienstverlening, is G4S gespecialiseerd in het outsourcen van bedrijfsprocessen in sectoren waar de beveiligings- en veiligheidsrisico's beschouwd worden als strategische bedreigingen. De rode draad binnen de activiteiten van G4S is het bieden van bescherming van personen, goederen en maatschappij. G4S is actief in meer dan 100 landen en telt wereldwijd meer dan 611.000 medewerkers. 

www.G4S.be

Over Oleon en de Avril Groep

Oleon is gespecialiseerd in het omzetten van natuurlijke vetten of oliën in een breed gamma van oleochemische producten, zoals vetzuren, glycerine, esters, dimeren, technische oliën en biodiesel. Oleon heeft twee productievestigingen in België (Ertvelde en Oelegem), één in Duitsland (Emmerich), één in Compiègne (Frankrijk) en twee in Port Klang (Maleisië).  Sedert 2009 maakt Oleon deel uit van het Franse Avril, een sterke financiële en industriële groep die actief is in uiteenlopende sectoren als voeding, diervoeding, hernieuwbare energie en oleochemie. De Avril Groep realiseerde vorig jaar een omzet van 6,1 miljard euro en telt 7200 medewerkers in 21 landen.

www.groupeavril.com

Contacteer ons
Martine Daenen Director Secure Consultancy & Safety Solutions - G4S
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Martine Daenen Director Secure Consultancy & Safety Solutions - G4S
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over G4S Belgium

G4S is de wereldleider in geïntegreerde beveiliging, gespecialiseerd in securitydiensten en aanverwante services op zes continenten. De groep is actief in ongeveer 90 landen en is de grootste werkgever genoteerd op de London Stock Exchange, met meer dan 570.000 medewerkers, en met een secundaire notering in Kopenhagen. G4S is marktleider in België en stelt er meer dan 6000 mensen tewerk.

Bericht aan de redactie: fotomateriaal is beschikbaar via http://g4s.force3.be/media. Voor videobeelden, gelieve te bellen naar 0498 522 322.

G4S Belgium
Koning Boudewijnlaan 30
B-1800 Vilvoorde