Sollicitanten lopen storm voor jobdag van G4S Fire & Safety

Reeds meer dan 500 inschrijvingen voor 200 jobs in de (petro)chemie in Antwerpen en Gent

G4S Fire & Safety wil dit jaar 200 extra brand- en veiligheidswachten aanwerven, die vrijwel onmiddellijk aan de slag kunnen in de chemie- en petrochemiesector in de regio Antwerpen-Gent. Om aan de geïnteresseerden een goed beeld te geven wat de job van een brand- en veiligheidswacht zoal inhoudt, organiseert G4S Fire & Safety in samenwerking met Accent Interim op vrijdag 27 januari een jobdag in het G4S-opleidingscentrum te Asse. De hele dag zullen workshops en demonstraties gegeven worden.

Inmiddels hebben zich al meer dan 500 sollicitanten aangemeld die brand- en veiligheidswacht willen worden. Dat is heel wat meer dan aanvankelijk werd verwacht. Na de jobdag worden nog bijkomende screeningsessies en testings georganiseerd om uit de grote toevloed van geïnteresseerden de juiste profielen te selecteren om deze vervolgens verder op te leiden tot brand- en veiligheidswacht.

Een brand- en veiligheidswacht voert preventieve controles uit in (petro)chemische bedrijven en houdt tijdens onderhoudswerkzaamheden toezicht bij brandgevoelige activiteiten zoals lassen en slijpen. Een brand- en veiligheidswacht voert ook gasmetingen uit in en bij besloten ruimtes waar deze werkzaamheden plaatsvinden. Daarnaast behoren ook het opvolgen van de algemene veiligheid op de werkplek, het nemen van preventieve maatregelen bij onveilige situaties en het controleren van de werkvergunningen tot het takenpakket. Een brand- en veiligheidswacht helpt ook bij evacuaties van werknemers en de bestrijding van een beginnende brand.

G4S Fire & Safety leidt over een periode van 10 weken ruim 220 mensen op tot brand- en veiligheidswachten. Zo’n 200 onder hen kunnen vrijwel onmiddellijk aan de slag bij chemie- en petrochemiebedrijven in de regio Antwerpen-Gent.

 

BERICHT AAN DE REDACTIE
Tijdens de jobdag 'brand- en veiligheidswacht' worden ook tal van demonstraties gegeven. Indien u hierover verslag wenst uit te brengen, gelieve u dan vooraf aan te melden bij Martine Daenen (tel. 02 451 62 11) of Yves Panneels (tel. 0498 522 322). Er zijn twee sessies (een in de voormiddag en een in de namiddag).
Wanneer? vrijdag 27 januari 2017
Adres: G4S Safety Training, Poverstraat 75 - blok 44, 1731 Asse

 

Over G4S Fire & Safety
G4S Fire & Safety is een onderdeel van G4S Belgium en biedt totaaloplossingen inzake veiligheid op de werkvloer. Bedrijven kunnen bij G4S Safety Solutions terecht voor zowel goed getraind veiligheidspersoneel, safety-materiaal, bestemd voor verkoop en verhuur, als talrijke gespecialiseerde en praktijkgerichte veiligheids- en vaardigheidsopleidingen.
www.g4sfiresafety.be

G4S is als wereldspeler in maatschappelijke dienstverlening gespecialiseerd in het outsourcen van bedrijfsprocessen in sectoren waar de beveiligings- en veiligheidsrisico's beschouwd worden als strategische bedreigingen. De rode draad binnen de activiteiten van G4S is het bieden van bescherming van personen, goederen en maatschappij. G4S is actief in meer dan 100 landen en telt wereldwijd meer dan 611.000 medewerkers. 

In België is G4S marktleider. Het bedrijf telt meer dan 6000 medewerkers.

Contacteer ons
Martine Daenen Director Secure Consultancy & Safety Solutions G4S
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Martine Daenen Director Secure Consultancy & Safety Solutions G4S
Yves Panneels Force3 - PR & Communication
Over G4S Belgium

G4S is de wereldleider in ge├»ntegreerde beveiliging, gespecialiseerd in securitydiensten en aanverwante services op zes continenten. De groep is actief in ongeveer 90 landen en is de grootste werkgever genoteerd op de London Stock Exchange, met meer dan 570.000 medewerkers, en met een secundaire notering in Kopenhagen. G4S is marktleider in Belgi├ź en stelt er meer dan 6000 mensen tewerk.

Bericht aan de redactie: fotomateriaal is beschikbaar via http://g4s.force3.be/media. Voor videobeelden, gelieve te bellen naar 0498 522 322.

G4S Belgium
Koning Boudewijnlaan 30
B-1800 Vilvoorde